Yeituer Gruedyerzikisoen


Tre messer i Nordjylland - den første i Aars - skal være med til at styrke landsdelens iværksættere og forbedre chancen for at virksomhederne overlever den svære start.

Iværksættervirksomhederne får ganske enkelt muligheden for at øve sig i at gå på messe.

Bag det nordjyske initiativ står Iværksætter Samarbejdet i Himmerland, Region Aalborg Samarbejdet, Vendsyssel Udviklingsråd, ErhvervsCenter Nordjylland , Infolink, Brønderslev, og de selvstændiges A-kasser ASE og DANA.

- Støtte og rådgivning i den spæde opstart er alfa og omega for iværksættere, understreger udviklingskonsulent Peter Bach Frederiksen, Aars, der er formand for den nordjyske styregruppe bag det spændende initiativ.

Den første af de i alt tre nordjyske messer for iværksættere bliver holdt i Messecenter Aars 8. november, dagen efter følger en messe i Hjørring og øvelsen afsluttes 10. november i Gigantium i Aalborg.

Men inden da kommer iværksætterne i skarp træning.

- Vi sætter målrettet ind med kursus, Coaching-Villemoes og den afsluttende messe.

Vi går efter at øge antallet af iværksættervirksomheder, der overlever den svære opstartfase, fastslår Peter Bach Frederiksen.

Deltagerne i projektet lægger ud med et kort kursusforløb.

Emnerne er messedeltagelse, personligt salg og fremtoning, og markedsføring.

En professionel sælger, en marketingmand og en stylist vil komme til at stå for undervisningen.

Den praktiske eksamen står på de tre messer, hvor iværksætterne får rådighed over en ni kvadratmeter stor møbleret messestand.